Zelf RVS slijpen of het laten doen?

Het kan voorkomen dat je roestvrijstalen voorwerpen wilt (laten) slijpen. Denk bijvoorbeeld aan RVS wat je zelf beperkt hebt bij het ontwikkelen van accessoires of eigen meubels. Het bewerken van RVS levert vaak kleine beschadigingen, putjes of andere deukjes op, die lastig zelf weg te werken zijn. RVS slijpen kan hier de oplossing voor zijn! Door een klein laagje van het RVS af te nemen kun je ondiepe putjes of kleine krasjes eenvoudig doen laten verdwijnen. RVS slijpen lijkt vaak echter makkelijker dan het in werkelijkheid is!

RVS-finish

RVS slijpen gebeurt met een speciale slijpmachine, die je kunt combineren met slijpbanden. Zowel de slijpmachine als deze slijpbanden zijn bij bouwmarkten aan te schaffen.

RVS slijpen vaak een hele opgave

Aangezien zelf RVS slijpen behoorlijk lastig kan zijn, is het verstandig om het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf te overwegen. Er zijn op internet verschillende partijen te vinden die hulp kunnen bieden bij het slijpen van RVS. Ook zakelijke partijen laten RVS slijpen vaak over aan specialisten. Zo voorkomen zij dat er schade aan machines of losse onderdelen ontstaat. Houd er rekening mee dat RVS slijpen alleen vaak niet voldoende is. Je dient dit te combineren met RVS polijsten.