Deze VCA trainingen kun je volgen

VCA trainingen

Ben je op zoek naar een manier om beter en veiliger te kunnen werken? Dan is het wellicht slim om te kiezen voor een van de beschikbare VCA trainingen. Deze trainingen zijn er speciaal op gericht om je als medewerker of leidinggevende bewust te maken van de mogelijke gevaren om je heen. Je kunt kiezen voor deze cursus wanneer je dagelijks te maken krijgt met risico’s. De certificering die je ontvangt na afloop van de cursus gebruik je om aan te tonen dat je veilig en gezond werkt.

Je bent twee verschillende VCA trainingen waarvoor je kunt kiezen: Basis VCA en VOL VCA. Basis VCA is de opleiding basisveiligheid voor operationele medewerkers. De VOL VCA is een opleiding Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Medewerkers en leidinggevenden die werkzaam zijn in risicovolle omgevingen tonen aan dat zij zich bewust zijn van gevaren om zich heen.

VCA trainingen

VCA trainingen zijn niet verplicht, maar wel slim

Het is niet verplicht om een VCA training te volgen, maar het wordt wel steeds vaker aangeraden. Met name omdat opdrachtgevers vaker als eis stellen dat medewerkers en/of leidinggevenden veilig werken. Het VCA certificaat toont aan dat je je hiervan bewust bent en dat je ermee bezig bent. Dit maakt je dus aantrekkelijk voor opdrachtgevers. Het komt namelijk steeds vaker voor dat opdrachtgevers te voorkeur geven aan partijen die een VCA-certificering hebben. Je bepaalt zelf hoe je de cursus volgt: klassikaal of middels een e-learning. Het examen vindt wel plaats op een vooraf gekozen locatie. Bij een goede afronding van de cursus ontvang je het VCA certificaat.